Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre çelmek amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niçin olan çekicilik sıkıntısızışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

 Buna tahsisat, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine bakarak

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binalarda belli standartlarda belde alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel hesap önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği derunin nazik öneme sahip olan konstrüktif unsurlardır. Evgin durumlarda emniyetli bir kaçış yağdırmak için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları umumiyetle yangın dayanımı şiddetli malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda örgüdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve beşer yaşamını asıl yer, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Vahit Kanatlı Yangın Kapıları; Yegâne kanatlı tasavvurıyla, mahdut mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın anında emin bir çıkış katkısızlar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Mono blok gövde gestaltsı cenah sistemi veya ürkü amerikan bar Yangın Kapısı sisteminin kilidin karıninden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlanmaktadır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çkızılışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca devinme etmesi ve lazım çkızılışmaların da buna için konstrüksiyonlması gerekmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı”

Leave a Reply

Gravatar